veroisabel

Gott Nytt År

Kategori:

Då är det sista dagen på 2012. Och detta har varit ett riktigt bra år. Nu är det bara att vänta o se om nästa år blir lika bra eller bättre :)
I eftermiddag vad jag en sväng till min kusin och hälsade på tillsammans med Agnetha. Det var trevligt och vi hade mycket att prata om.
När jag kom hem så började jag med förrätten. Egen version av toast Skagen. Och gott blev det. Vi såg en film till det. The Babymakers.
Senare på kvällen fixade jag varmrätten. Rostbiff som jag hade honungsglacerat innan jag stekte. Klyftpotatis och sås till det.
Jag öppnade en flaska mousserande jordgubbsvin som är alkoholfritt.
Nu har vi avslutat efterrätten och det blev brylepudding :)
Mätta sitter vi i soffan och tittar på tv.

Gott Nytt År!

Typiskt

Kategori:

Det verkar som jag inte kan äta apelsin heller. Åt igår och idag. Och båda dagarna har jag fått världens magknip några timmar efter. Imorgon hoppar jag över apelsinen och hoppas jag slipper magknipen. Får hitta annan frukt istället.
Än så länge funkar det bra med en halv banan vilket jag inte kunde äta förr. Får hoppas det funkar nu då.

Helgen

Kategori:

Inatt fick jag inte mycket sömn. Hade ont i kroppen så jag hade svårt att sova. Och på morgonen hade jag lite feber så jag stannade hemma från jobbet. Tänker inte utsätta mig för något onödigt. Så nu är jag hemma och vilar. Har ätit min första apelsin på länge och det var gott. Vill ha extra c vitamin. Och så gjorde jag lasagne idag med spenat i. Det blev riktigt gott.
Ikväll blir det nog att se någon film under filten i soffan.

Halt

Kategori: Allmänt

Nu är det mindre kul att jobba när det är så halt ute. Igår spände jag mig hela kvällen. Och så ska jag jobba ikväll också. Helgen får bli som den blir. Tänker inte stressa ihjäl mig. Nu får det vara slut på det. 
Längtar till våren nu. Har nog aldrig längtat så mycket till det som nu. 
 

Rea

Kategori:

Vi var till Bergvik idag för att kolla på rean. Men jag hittade inte mycket. Några marsipancigarrer till halva priset :) Men inga kläder.
Idag åt vi nog den sista julmaten också. Är trött på den nu. Får hitta på något annat imorgon.

Trött

Kategori:

Är så hemskt trött idag. Funderar nästan på att lägga mig en stund. Det är ju ändå bara hockey på tv idag. Men efter det så ska vi till Bergvik och kolla på rean :)

Juldagen

Kategori:

Idag var det lite kämpigt på jobbet. Var en kort och så hade det kommit massa snö. Tro inte att det hade plogats någonstans. Nej det var bara att pulsa runt hela dagen. Men tillslut var den dagen över och det var dags för mat hos mamma och pappa. Julmaten där är alltid bäst tycker jag. Och mätta blev vi.
Dom fick julklapparna av oss och det kändes inte som det var så mycket. Men vad ger man till dom som har allt?
Vi hade fått våra julklappar innan. Jag hade fått pengar till kläder och Richard fick en biljett till Manowar konsert. Men ikväll fick vi ett varsitt kuvert med pengar också.
Nu är vi hemma och slappar. Mätta och slöa :)

God Jul

Kategori:

Då är det julafton idag. Har inte så mycket julkänsla eftersom jag ska iväg och jobba ikväll. Men vi ska öppna paket och mysa när jag kommer hem.
Det har kommit ganska mycket snö inatt så det blir som jag misstänkte att jag går runt ikväll.

God Jul till er alla :)

Dagen innan

Kategori:

Det har varit slött här dagen innan julafton. Vi tog en sväng till Välsviken. Passade på att byta en cylellampa på Jula. Upptäckte att den ena lampan var trasig när jag hade köpt den.
Vi handlade lite på Ica också. Började ta slut på kaffefilter och det är ju inte bra. Köpte det där nödvändiga också som mjölk mm.
Richard gjorde mer knäck idag. Dom förra fastnade i formen när man skulle äta. Och dom nya han gjorde idag fastnar dom också. Läste att dom är för lösa om dom gör det men tror inte det stämmer för dom han gjorde idag var hårdare.
Kvällen var lugn. Vi har kollat på film bara. Men nu är det dags att sova. Imorgon kväll är det dags att jobba igen efter ledigheten. Hoppas dom hinner ploga tills dess för snön vräker ner ute. Kan räkna med att få gå runt imorgon.

Konsert

Kategori:

Ikväll har jag och Richard varit på Nöjesfabriken på konsert. Först var det Raubtier men dom gillar jag inte direkt. Men visst var det ok när det var live. Men efter dom så var det Pain. Så superbra :) Kanske inte bäst live men ändå bra. Tycket det kom mer och mer folk hela tiden. Och det var omöjligt att beställa i baren. Skulle bara ha varsin cola och det tog en evighet.
Slutligen var det dags för Sabaton. Det var väl dom som drog mest folk.
Har inte lyssnat så mycket på dom men dom är ok.
Men när klockan var runt tolv så kände vi för att åka hem. Vi hade tagit bilen dit och det var skönt för det snöade när vi kom ut. Tog svängen förbi McDonalds och köpte cheeseburgare att ta med hem. Billigt och snabbt :)
Nu är det dags att sova. Är så trött.

God morgon

Kategori:

Vaknade kl 9 som alla andra dagar. Tänk när jag är ledig en längre tid så kan jag inte sova länge. Annat är det när man går upp tidigt för att jobba. Då kan jag sova länge när jag är ledig.
Idag vet jag inte vad det blir på dagen. Hoppas Richard ska göra knäck :)
Men ikväll blir det konsert. Sabaton spelar på Nöjesfabriken. Men jag ska dit för att lyssna på Pain som är så bra. Ska bli kul att se vilka man känner där. Vet några som ska dit iallafall.

Stan

Kategori:

Var på stan med älsklingen idag. Och vi var inte ensamma där. Men fick det sista gjort. Även om jag fick det sista gjort även igår :)
Hittade något till mig också. Det är ju ett måste. Men nu ligger jag i soffan och väntar på min dejt med tvättstugan. Sedan blir det att slå in julklappar och städa lite.

Handla

Kategori:

Idag blev det en tur till stan. Lämnade tillbaka ett par stövlar jag hade köpt förra veckan. Kände inte behovet av dom. Men dom utan klack har jag och använder. Gillar dom inte så mycket men men.
Passade på att hämta biljetterna till Sabaton. Köpte även julklappar som jag skickade idag. Och julklappar till Richard blev köpta idag :)
Senare blev det en tur till Bergvik. Tog systemet först. Lika bra att fixa innan nyår så behöver man inte tänka på det. Blev jorgubbsbubbel :)
Storhandling på Maxi också. Eller mest julmat o så.
Nu slappar vi i soffan till en film som inte var så bra. Imorgon får vi lön och då ska vi till stan igen.

Hemma

Kategori:

Nu är vi hemma igen. Dagen igår blev inte som vi hade tänkt. Vi packade bilen och åkte mot Mora vid ett tiden. Allt för att en hockeyspelare skulle vara där och signera. Så vi kollade runt i lilla Mora tills det var dags. Kl 16 skulle dom vara på Maxi i Mora. Vi väntade och fick sedan höra att dom skulle komma kl 17. Ja ja det var bara att vänta lite till. När dom sedan kom så var inte denna spelaren med. Gissa om älsklingen blev besviken. Men så fick han höra att han skulle komma kl 19. Suck. Men vad gör man inte när stora idolen kommer. Vänta lite till. Tillslut var det dags och det var en mycket nöjd älskling i bilen hem. Men sent blev det. Var hemma 23.
Idag blir det en sväng ner till stan och sedan storhandla inför jul och nyår. Lika bra att ta allt på samma gång.

Lugnt

Kategori:

Vaknade vid 9 och åt frukost utan Richard som sov lite till. Men vid 11 var vi redan och hälsade på hans morfar. Det var kul att se honom igen och han blev glad att vi kom. Han är ju så söt.
Nu har Richard åkt iväg och ska tatuera en kompis. Då ska jag passa på att göra några fler praliner av sista chokladen och mandelmassan. Ska även plocka ihop lite här för det är tänkt att vi ska åka hem imorgon.

Borlänge

Kategori:

Idag har vi varit till Borlänge för att shoppa. Vi började på Dollar store. Lite småplock blev det där. Köper alltid ansiktsservetter där. Billiga och bra.
Sedan fortsatte vi till ÖoB. Där fanns det After Eight billigt. Köpte två till mig själv. Och lite annat också. När vi kom till Kupolen började vi med New Yorker. Där brukar jag alltid hitta något fint men tyckte inte det fanns något just nu så jag köpte inget. Istället blev det cykelljus på Jula. Vill ha ett extra.
Innan vi kom till huset åkte vi in till Bondgården och köpte hembakat bröd.
Nu är vi mätta av resterna från igår. Slappar i soffan.

3e advent

Kategori:

Tiden går fort. Redan 3e advent idag. Hade inte ont i huvudet när jag vaknade. Helt underbart.
Efter frukosten började jag förbereda för dagens mat. Det stod thaimat på menyn. Fixade kycklingfilén till bitar och la i currymarinaden. När det var dags så hade jag in det i ugnen medan jag gjorde vårrullar, jordnötssås och ris. Det var riktigt gott.
På eftermiddagen var jag ensam i huset och då passade jag på att göra godis. Praliner i olika smaker och former. Blev nöjd med det och Richard gillade dom så jag får nog göra fler :)

Rättvik

Kategori:

Idag var vi till Rättvik och hälsade på Richards syster med familj. Det var skillnad på huset nu när dom hade flyttat in. Vi blev bjudna på mat och sedan åkte dom med oss till Leksand där dom skulle på julbord.

Lördag

Kategori:

Vaknade halv 7 imorse och hade svårt att somna om efter det. Men tillslut så gick det.
När vi senare gick upp var det gott med frukost. Huvudvärken hänger med än tyvärr. Men försöker ignorera den.
Idag ska vi till Richards syster och titta på huset dom har köpt och renoverat. När vi var där i höstas var allt en arbetsplats men nu är det klart och dom har flyttat in. Ska bli kul att se resultatet.
Ikväll blir vi inte själva i huset. Richards mamma ska sova här och vara barnvakt till Elvina (Richards systerdotter).
Det gäller att köra försiktigt idag när det är sånt busväder med snö och blåst.

Leksand

Kategori:

Nu har vi varit inne till Leksand och handlat lite. Det var något jag glömde ta med hemifrån men det var lätt att fixa. Imorgonkväll hade jag tänkt att fixa vårrullar och kyckling med jordnötssås.
Någon dag ska jag även göra praliner.
Tog en fin vinterbild i Leksand. Måste ha med en midsommarstång på bild :)

Burrrr

Kategori:

Här i huset är det riktigt kallt. Men har en värmefläkt som gör det bättre. Har iallafall sovit gott inatt men när jag vaknade hade jag fortfarande huvudvärk. Ska dricka lite kaffe snart och hoppas det blir bättre.

Dalarna

Kategori:

Vid lunch började vi vår färd upp mot Dalarna. Gjorde ett stopp i Vansbro för att kolla in Lyko lagerförsäljning. Hittade det jag ville ha och billigare. Orofludo med läppglans. Helt underbart. Det blir en favorit.
Nu sitter vi i huset och tittar på tv. Försöker få upp lite värme. Om jag någongång ska bo i hus så ska det funnas ordentligt med värme. Hatar att frysa.
Har ont i huvudet också :(
Får se vad som händer imorgon.

Jippiii

Kategori:

Nu har jag jobbat klart för dagen och är nu ledig fram till julafton. Ska bli så härligt. Vila upp sig ordentligt. Och åka en sväng till Dalarna.
Fick lite kläder som jag hade köpt billigt på fb. En topp och ett par leggings.
Men i Borlänge ska jag shoppa på New Yorker. Fick pengar i julklapp av mina föräldrar till att kunna handla där :)
Längtar längtar.

En kvar

Kategori:

Nu är det bara en dag kvar tills jag är ledig. Det ska bli så skönt. Nästa jobbpass är sedan på julafton :)

Andra

Kategori:

Andra paret.

Nya stövlar

Kategori:

Här kommer bilder på dom nya stövlarna jag köpte.

Suris

Kategori: Allmänt

 
Idag har jag varit lite smått gnällig på jobbet. 
Kanske beror på att jag var trött. Men det gick ändå bra. 
Efter jobbet åkte jag och Richard till Ikea. Han skulle köpa små handdukar att använda när han tatuerar. När vi ändå var till Bergvik så passade jag på att kolla efter varma skor utan klackar. Hittade fodrade stövlar utan klack. Känner mig jättedum med platta skor. Känner mig så plattfotad. 
Men det fick bli dom ändå. Hittade även fodrade stövlar med klack som jag ville ha. Tyvärr fanns inte storleken men skulle finnas i stan. Då var det bara att åka in dit. så tillslut fick jag dom och till halva priset :). Är nöjd med mina köp. 
 

Morgon

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag på jobbet och dricker mitt kaffe. 
Är så trött. Skulle varit ledig idag men men. Ser fram emot sovmorgon imorgon. 
Ska börja greja när jag kommer hem så jag vet vad som ska med när vi åker upp till Dalarna. 

Ändring

Kategori: Allmänt

Skulle varit ledig imorgon men blir inte så. Blir ledig på torsdag istället. 
Och det är ju helt ok så blir jag ledig 4 dagar istället.  
 

Morgon

Kategori: Allmänt

Sov gott inatt men det var jobbigt att gå upp i morse. 
Idag är det lång dag på jobbet. Men imorgon får jag sovmorgon. 
Tar nog ett varmt bad ikväll när jag kommer hem och myser ner mig i soffan med älsklingen. Är så glad att jag träffade honom. 

Utkast: Dec. 09, 2012

Kategori: Allmänt

Skratt

Kategori: Allmänt

Så skönt att få sig ett gott skratt med älsklingen såhär på kvällen. 
 

Tråkigt

Kategori: Allmänt

Trist att vissa inte fattar. Men det är väl så när man är nyfiken och måste snoka. 
Så jag har tagit beslutet att skaffa en ny blogg. 
För er andra: säg till så får ni nya adressen när den är klar. 
 

Värme

Kategori:

Ikväll har jag gått runt på jobbet. Det tar längre tid men vågade inte cykla. Men det gick bra. Vi hann i tid tack vare att vi har resurs. Annars hade det aldrig gått.
Nu väntar jag på att gå hem och värma mig. Det får bli varm choklad och darling som värmer mig ikväll :)
Sovmorgon imorgon. Alltid härligt.

Snö

Kategori:

Ingen har väl missat att det är snö ute ;)
Nu börjar min jobbhelg och det ska bli intressant att se hur det går. Blir det mer snö så blir det nog svårt. Dom är ju inte så snabba med att ploga. Men det får ta den tid det tar. Det är inte lika kallt ute nu som tidigare i veckan.

Mat

Kategori:

Igår gjorde jag köttbullar och idag blev det oreganobiffar. Riktigt goda blev dom också. Det är kul att laga mat när jag har någon som uppskattar det :)

Strömmen

Kategori:

Vaknade och det var strömavbrott. Vet inte hur länge det har varit men kan inte ha varit så länge. Men direkt vi kom upp så kom den tillbaka. Vi fick vårt kaffe till frukosten :) Läste på fb att det var en kabel som var avgrävd vid skolan där dom bygger.
Skönt att vara ledig idag när det är sånt snöväder idag. Ska bara ta det lugnt och ikväll fixa med tvätten.

Kall dag

Kategori:

Minus 16 grader var det när jag gick till jobbet i morse. Visst funkar det att jobba men lite väl kallt är det. Det går lite trögare att cykla bara.
När jag kom hem väntade varmt kaffe innan jag började med maten. Det fick bli korvgryta med bacon. Nu ska Richard iväg och spela innebandy och jag ska passa på att rulla köttbullar. Funderar på ett varmt bad senare ikväll men efter vi har varit och handlat.
Imorgon är jag ledig. Så skönt :)

Släppa taget

Kategori:

När ska vissa gå vidare med sina liv? Släpp taget om allt som har varit. Varför vara så nyfiken över gamla ex och annat folk. Och sluta prata skit och älta om det som har varit. Det är över. Gå vidare så mår ni säkert bättre. Jag vet vilka som läser min blogg och blir förvånad. Varför är ni intresserade av mitt liv? Det är ju bara patetiskt.
Själv så har jag gått vidare och är inte alls intresserad av era liv. Det som har varit ligger bakom mig och jag tänker inte låta det påverka min framtid.
Tycker att ni ska göra detsamma.

1a advent

Kategori: Allmänt

Sov länge idag och hade adventsfrukost när vi vaknade. Eftersom det är skyltsöndag idag så åkte vi in till stan på eftermiddagen. Mycket folk var det med vi gjorde några fynd. Jag fick tag i en stjärna att byta lampskärmen med. Vet inte vart den jag hade har tagit vägen. Men eftersom jag hade 50kr i Wrapp presentkort så blev den ändå gratis. Richard köpte nytt headsett till mobilen. Det var 70% på alla mobiltillbehör så då passade han på.
När vi kom hem så började jag att tömma frysen. Lika bra att frosta ur den när det är kallt ute. Slängre sånt som var gammalt också. Men nu måste vi börja äta av det vi har i frysen för det var mycket mat där. Nu ska jag lägga in så det blir lättare att hitta också.
Testade en klänning som jag har och har tänkt att sälja. Jag kommer ändå aldrig använda den.
 

Bild

Kategori:

Här är jag ikväll

Julbord

Kategori:

Ikväll har jag varit på julbord med jobbet. Det var riktigt bra mat. Och en otroligt bra show av Starboys. Var mycket nöjd med kvällen.
Och vid 23 tiden kom älsklingen och hämtade mig. Då var det slut och jag orkade inte va kvar.
Funderar på att lägga mig nu.

Tiden går

Kategori:

Idag är det 8 månader med Richard. Och det har varit 8 underbara månader. Lika kär som dag 1 :)
Nu är det december och det kan va lite av en mys månad. Nu menar jag inte julafton för då jobbar jag ändå. Utan allt innan. Börjar med alla adventsstakar. Det blir så mycket ljusare ute på kvällarna. Och det blir ännu bättre om det kommer snö också.
Annat som jag gillar är att det dyker upp så mycket gott. Älskar allt med saffran. Har redan köpt saffranste. Och dom släta saffransbullarna på Konsum är så goda :)
Sedan är det två konserter att se fram emot i december. Och så åker vi upp till Dalarna någon dag också. Det är så mysigt där uppe.
Men nu ska jag sätta igång att städa. Ikväll blir det julbord med jobbet :)